Edukativno predavanje i kreativna radionica pod nazivom „Jeste li sigurni“

U suradnji Službe civilne zaštite Koprivnica i Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave Koprivničko-križevačke, danas, 12. srpnja 2023., u Narodnoj knjižnici Virje održano je edukativno predavanje pod nazivom „Jeste li sigurni“

Foto: MUP

Tom prigodom djeci je ukazano na moguće rizike kod prirodnih i tehnoloških nesreća, prezentirana su im pravila ponašanja i postupanja u slučaju pozivanja pomoći te pružanja osobne i uzajamne zaštite. Također, upoznata su s ulogom jedinstvenog europskog broja 112 za hitne službe.
 
Djelatnica Policijske uprave djecu je uputila u pravilno i sigurno ponašanje u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikla i romobila te putnika u vozilu. Ovo je bila prigoda podsjetiti se najvažnijih prometnih pravila, a posebno zanimanje izazvale su tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju učinak alkohola u organizmu.
 
Nakon predavanja održana je kreativna radionica na kojoj su djeca nastavila učenje kroz zabavu, koristeći obrazovnu igru „Zemlja rizika“, edukativni alat za podizanje svijesti o prijetnjama u okruženju.