Edukativne aktivnosti Područnog ureda civilne zaštite Varaždin tijekom ožujka

​Tijekom ožujka 2024., djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin proveli su brojne edukativne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti sustava civilne zaštite

Foto: MUP

U prvom tjednu ožujka su djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, u sklopu provedbe programa Nacionalne edukacije predškolske i školske djece iz područja civilne zaštite, proveli edukaciju u osam dječjih vrtića na području Varaždina, a edukacijom je bilo obuhvaćeno 202 djece vrtićke dobne skupine.

Nakon toga, od 14. do 25. ožujka, uslijedila je edukacija školske djece u osnovnim školama „Andrije Kačića Miošića“ Donja Voća, „Grofa Janka Draškovića“ Klenovnik i Ljubešćica te područnoj školi Gornja Voća. Ovom prilikom je 124 učenika upoznato s osnovnim načelima postupanja u slučaju izvanrednih situacija i katastrofa, radom žurnih službi i jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112.

Uz to, tijekom mjeseca, djelatnici su provodili preventivne aktivnosti te su 14. i 15. ožujka održali edukaciju građana u općini Gornji Kneginec i Novom Marofu. Građani su upoznati sa sustavom civilne zaštite na lokalnoj, područnoj i državnoj razini te su dobili informacije o procjeni rizika od velikih nesreća i planovima djelovanja civilne zaštite za njihovo područje. U edukaciju su bili uključeni i predstavnici Hrvatskog Crvenog križa i vatrogasne zajednice. 

Na kraju mjeseca, 28. ožujka, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, je u suradnji s Područnim uredom civilne zaštite Varaždin, održalo kreativnu radionicu za djecu različitih dobnih skupina koja se nalaze u privatnom i kolektivnom smještaju na području Varaždina, a u sklopu projekta "Pružanje pravovremene i kvalitetne psihološke prve pomoći osobama pogođenim krizom u Ukrajini", financiranog iz programa EU4Health.