Edukacija učenika s područja Međimurske županije

Djelatnice Službe civilne zaštite Čakovec nastavile su s edukacijom učenika osnovnih škola i tijekom travnja 2024. godine

Foto: MUP

U sklopu provedbe Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja, djelatnice Službe civilne zaštite Čakovec su 25. travnja provele edukacije učenika u Osnovnoj školi Hodošan, 26. travnja u Područnoj školi Palinovec i Područnoj školi Sveti Juraj u Trnju, 29. travnja u Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka Macinec te 30. travnja u Područnoj školi Gornji Hrašćan.

Ovim edukacijama obuhvaćeno je 147 djece, a cilj je djeci ukazati na neželjene posljedice rizičnih ponašanja te na važnost pravilnog ponašanja i postupanja ako se nađu na područjima zahvaćenim nesrećom ili katastrofom kao što su požar, poplava ili potres.

Tijekom edukacija djeca su aktivnim sudjelovanjem upoznata s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te ulogom i zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite. Posebno ih je razveselio poziv prema Županijskom centru 112 Čakovec. Kroz edukaciju potaknut je njihov interes za prepoznavanje opasnosti kao i svijest o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što su požar, potres i poplava.

U edukacijama su sudjelovali pripadnici lokalnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i policijski službenici Policijske uprave međimurske.

Uz sve korisne informacije, djeci je podijeljen i prigodni promotivno-edukativni materijal.