Edukacija učenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije

S početkom nove školske godine, Služba civilne zaštite Bjelovar nastavila je provedbu programa upoznavanja djece predškolske i školske dobi s osnovnim načinima ponašanja u slučaju elementarnih nepogoda ili požara na području Bjelovarsko-bilogorske županije

Foto: MUP

Tako je ovog tjedna održana edukacija za 80-ak učenika Osnovne škole Nova Rača i Područne škole Severin. Tijekom edukacije učenici su aktivnim sudjelovanjem upoznati s načinima ponašanja u izvanrednim situacijama (požarima, poplavama, potresima) te kako mogu i sami primjenom mjera opreza izbjeći štetne događaje.
 
Učenicima su predstavljene žurne službe i operativne snage sustava civilne zaštite - vatrogasci, policija, Hitna medicinske pomoć i Hrvatska gorska službe spašavanja te njihova uloga i zadaće. Također, upoznati su s jedinstvenim europskim brojem za žurne službe 112 i  načinima na koji mogu zatražiti pomoć u slučaju potrebe.
 
Edukaciju su proveli djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar uz sudjelovanje članova lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.