Edukacija školaraca u području sustava civilne zaštite i preventivna akcija upućena vozačima motornih vozila

Foto: MUP

U suradnji Službe civilne zaštite Koprivnica i Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave koprivničko-križevačke danas, 7. lipnja 2023. održana je edukacija učenika Osnovne škole u Kloštru Podravskom. Edukacijom je bilo obuhvaćeno više od 50 učenika od 1. do 3. razreda s nastavnicama razredne nastave.

Tom prigodom učenici su upoznati s područjem djelovanja civilne zaštite, zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite, a posebice načinom postupanja u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća. Isto tako, učenici su imali prigodu podsjetiti se najvažnijih prometnih pravila, kako bi bili sigurni sudionici u prometu.

Također, djelatnici civilne zaštite i policije na području gradova Đurđevca i Koprivnice održali su preventivnu akciju usmjerenu na sudjelovanje u prometu tijekom ljetnih mjeseci. Građanima je ukazano na koji se način mogu zaštiti od vrućine te kako izbjeći toplinski val. Cilj akcije bio je upozoriti građane, naročito vozače motornih vozila i roditelje, na posebnu brigu prema djeci tijekom ljeta odnosno da ne ostavljaju djecu bez nadzora u automobilima za vrijeme ljetnih vrućina. Ujedno im je skrenuta pozornost da u vozilu ne ostavljaju svoje kućne ljubimce. Tijekom preventivne akcije  vozačima su uručili preventivne materijale.