Edukacija djece na području Bjelovarsko-bilogorske županije

Služba civilne zaštite Bjelovar i u ovoj godini nastavila je edukaciju iz područja zaštite i spašavanja za djecu školske dobi na području Bjelovarsko-bilogorske županije

Foto: MUP

Tako su, voditelj Županijskog centra 112 i voditelj Službe civilne zaštite Bjelovar, ovog tjedna učenicima I. osnovne škole Bjelovar te područnim školama u Novim Plavnicama i Cigleni održali interaktivna predavanja kroz koja je djeci prikazano kako se treba ponašati u slučaju prirodnih nepogoda, nesreća ili požara te kako izbjeći potencijalne opasnosti primjenom mjera opreza odnosno kako zatražiti pomoć.
 
Također, simulirana je pojava potresa te upućivanje poziva Županijskom centru 112 u čemu su djeca aktivno sudjelovala, a sve kako bi se upoznala s mogućnostima i načinom korištenja jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 u slučaju stvarne potrebe. 
 
Učenicima su također predstavljene žurne službe (vatrogasci, policija, hitna medicinska pomoć te Hrvatska gorska služba spašavanja) i njihova uloga, a prezentirana su im i interventna vozila te oprema bjelovarske vatrogasne postrojbe.