Djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec proveli edukaciju učenika

Služba civilne zaštite Čakovec nastavila je i u 2024. godini provoditi edukaciju učenika nižih razreda osnovnih škola iz područja civilne zaštite

Foto: MUP

Tako su djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec 24. siječnja proveli edukaciju učenika drugih i trećih razreda u Osnovnoj školi Draškovec te 31. siječnja u Osnovnoj školi Goričan. Ovim edukacijama bilo je obuhvaćeno ukupno 46 učenika.
 
Tijekom edukacije učenici su upoznati sa zadaćama žurnih službi kao i načinom postupanja u slučaju požara, poplava, potresa i drugih prirodnih nesreća. Također, simuliran je poziv prema broju 112 što je izazvalo veliko zanimanje učenika.
 
Uz djelatnike Službe civilne zaštite Čakovec u edukaciji su sudjelovali pripadnici lokalnih DVD-a, koji su djeci na zanimljiv način predstavili svoj rad, odoru, opremu i tehniku koju koriste te je tako djeci prikazana uloga vatrogasaca u području zaštite i spašavanja.
 
Aktivnim sudjelovanjem djece postavljanjem pitanja iz stvarnog života, prikazom načina postupanja te primjerima iz prezentacije, ostvaren je cilj edukacije, podizanje svijesti kod djece o važnosti sustava civilne zaštite. Uz sve korisne informacije, djeci je podijeljen i prigodni promotivno-edukativni materijal.