Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite na 25. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Ludbregu

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali su danas u Ludbregu na 25. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Ludbregu

Foto: MUP

U natjecanju je sudjelovalo 120 natjecatelja iz cijele Hrvatske koji su tom prilikom pokazali svoja znanja i vještine pružanja prve pomoći te poznavanje Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava djeteta.

U sklopu natjecanja, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite prezentirali su edukacijske modele potresa, poplave, erozije i vulkana u svrhu podizanja svijesti i edukacije sudionika natjecanja i prisutnih građana o smanjenju rizika od katastrofa.
 
Također, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite su predstavili specijalističke dronove koji se koriste za mapiranje terena i traganje iz zraka, a sudionici natjecanja i posjetitelji mogli su isprobati i VR naočale. Posebno zanimljiva bila je demonstracija termovizijske kamere na ekranu, pružajući uvid u tehnologiju koja pomaže u detekciji životnih znakova i potencijalnih opasnosti. Također je prezentirana satelitska internetska veza Starlink, koja omogućuje brzu komunikaciju i pristup informacijama čak i u udaljenim područjima.

Na kraju aktivnosti, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite i volonteri Hrvatskog Crvenog križa su snimili video podrške našem predstavniku u finalu Eurosonga, Baby Lasagni.