Aktivnosti Službe civilne zaštite Čakovec tijekom veljače 2024.

Djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec tijekom veljače nastavili su s edukacijom djece nižih razreda

Foto: MUP

Edukacije, kojima je obuhvaćeno ukupno 86 učenika, provedene su 5. veljače u Osnovnoj školi Donji Kraljevec, 12. veljače u područnim školama Dekanovec i Turčišće te 15. veljače u Osnovnoj školi Domašinec.
 
Djeca su kroz interaktivno predavanje i animirane sadržaje upoznata s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112, zadaćama žurnih službi te ispravnim načinom postupanja u slučaju požara, potresa i poplave. Djelatnici Županijskog centra 112 Čakovec simulirali su poziv prema broju 112 te locirali adresu pozivatelja, što je kod učenika izazvalo posebnu pažnju. Djeci je skrenuta pozornost na zloupotrebu broja 112 i razloge zbog kojih to ne smiju činiti.
 
Edukacija djece povedena je u suradnji s pripadnicima lokalnih DVD-a, kojom prilikom su djeci na zanimljiv način predstavili rad svoje službe u sustavu civilne zaštite, svoju odoru, opremu i tehniku koju koriste u svom radu.
 
Djeca su postavljala pitanja iz svakodnevnog života i time aktivno sudjelovala u edukaciji. Cilj edukacije je djeci odmalena ukazati na neželjene posljedice rizičnih ponašanja te na važnost pravilnog ponašanja i postupanja ako se nađu na područjima zahvaćenim nesrećom ili katastrofom.
 
Uz sve korisne informacije, podijeljen im je i prigodni promotivno-edukativni materijal.