Aktivnosti edukacije učenika Službe civilne zaštite Čakovec

U sklopu provođenja programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja Služba civilne zaštite Čakovec tijekom studenoga 2023. nastavila je s aktivnošću edukacije učenika osnovnih škola

Foto: MUP

Tako su djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec u Osnovnoj školi Belica i Područnoj školi Gardinovec proveli edukaciju drugih i trećih razreda, kojom je bio obuhvaćen 71 učenik te u Osnovnoj školi Donja Dubrava i Područnoj školi Donji Vidovec edukaciju za 32 učenika.
 
Tijekom edukacije djeca su aktivnim sudjelovanjem upoznata s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te ulogom i zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite. Kroz edukaciju potaknut je njihov interes za prepoznavanje opasnosti kao i svijest o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što su požar, potres i poplava.

Učenicima je predstavljena i edukativno zabavna igra „Zemlja rizika“, a putem koje djeca na zanimljiv način uče što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda. Osim korisnih informacija, dijeca su dobila i prigodni promotivno-edukativni materijal.

Uz djelatnike Službe civilne zaštite Čakovec u edukaciji su sudjelovali i pripadnici lokalnih DVD-ova.
 
Također, djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec sudjelovali su u aktivnostima nacionalnih preventivnih akcija „Poštujte naše znakove“ i „Zajedno“, s djelatnicima Službe prevencije Ravnateljstva policije te službenicima prevencije Policijske uprave međimurske u Osnovnoj školi Orehovica, kojom prilikom je 128 učenika od 1. do 3. razreda upoznato sa sustavom civilne zaštite te im je podijeljen promotivno-edukativan materijal.