8. Sajam sigurnosti i prevencije u Prelogu

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali su danas, 22. rujna 2023., na osmom po redu Sajmu sigurnosti i prevencije koji se ove godine održava u Prelogu s ciljem upoznavanja građana s društvenim segmentima koji se u svom radu bave sigurnošću i prevencijom

Foto: MUP

Sajam sigurnosti i prevencije održan je u organizaciji Policijske uprave međimurske uz potporu Ravnateljstva policije, a u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Preloga i Gradom Prelogom, na prostorima Sportsko rekreacijske zone ''Marina''.
 
Na izložbenom prostoru predstavljene su aktivnosti i oprema Ravnateljstva civilne zaštite. Tom prilikom su djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec i Državne intervencijske postrojbe civile zaštite Zagreb građanima predstavili aktivnosti Ravnateljstva civilne zaštite kao i važnost samog sustava civilne zaštite te opremu za spašavanje iz ruševina. Djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje i Nastavnog nacionalnog središta civilne zaštite prezentirali su zaštitnu opremu pirotehničara koja se koristi u svakodnevnom obavljanju posla, detektore za otkrivanje minsko-eksplozivnih sredstava (MES-a) te su proveli informativno-edukativne aktivnosti s ciljem podizanja svjesnosti o minskoj opasnosti i nesrećama koje one mogu prouzročiti.
 
Posjetitelji sajma su se na jednom mjestu mogli informirati o tome što Ravnateljstvo civilne zaštite i druge službe poduzimaju da bi se građani osjećali sigurno, kao i dobiti informaciju ili savjet kako bi se upoznali s konkretnim mjerama zaštite preporučenim za pojedine događaje koji mogu ugroziti njihovu sigurnost.
 
Na ovogodišnjem sajmu je sudjelovao veliki broj izlagača koji su predstavili raznu opremu koju koriste u svakodnevnom radu i održali prezentacije i preventivne radionice.