Uručena priznanja pobjednicima Natječaja likovnih i literarnih radova

Djelatnici Službe civilne zaštite Zadar i Područnog ureda civilne zaštite Split upriličili prigodne programe za pobjednike Natječaja likovnih i literarnih radova

Područni ured civilne zaštite Split održao je svečanu dodjelu priznanja pobjednicima Natječaja za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama za školsku godinu 2018./2019. na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Prisutne je na samom početku svečanosti pozdravio pročelnik PUCZ Split g. Srđan Kušćević, koji je dobitnicima uputio iskrene čestitke te zahvalio svima koji su sudjelovali u uspješnoj provedbi Natječaja.
 
Ove godine s područja Splitsko-dalmatinske županije na državnoj razini natječaja u kategoriji literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama rad Ivana Tomasovića iz Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ iz Splita osvojio je  drugo mjesto, a u kategoriji likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama rad Ivane Pletikosić iz Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ iz Splita osvojio je treće mjesto.
 
Služba civilne zaštite Zadar u suradnji s Dječjim vrtićem Baltazar iz Gračaca i Općinom Gračac podijelila je priznanja za sudjelovanje na  Natječaju za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece s posebnim obrazovnim potrebama za 2018/2019. školsku godinu.
Djeci i roditeljima prigodne riječi uputili su ravnateljica DV Baltazar Katarina Jurić,  načelnica Općine Gračac  Nataša Turbić i voditelj Službe civilne zaštite Zadar Siniša Filipović koji je zahvalio na sudjelovanju i ukratko izvijestio o načinu odabira nagrađenih radova. Nakon dodjele priznanja održano je predavanje o zaštiti i spašavanju.
 
U kategoriji likovnih radova predškolskog uzrasta troje djece iz DV Baltazar je osvojilo prva tri mjesta na županijskoj razini: Marino Tunjić  - prvo mjesto, Gabriela Jakšić – drugo mjesto i Sara Rastović – treće mjesto. Likovni radovi navedene djece poslani su dalje na natjecanje na državnu razinu gdje je likovni rad Gabriele Jakšić osvojio drugo mjesto.