U Splitu obilježen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa Područni ured civilne zaštite Split je danas, 13. listopada proveo niz aktivnosti u Osnovnim školama Brda i Mertojak.

Foto: MUP
 
Djeci su prezentirani edukativni modeli simulacije katastrofa, nabavljeni kroz projekt „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“. Kroz edukacijske modele učenici su upoznati s poplavama, potresima, krškim krajolikom, erozijom i vulkanom.
 
U sklopu obilježavanja  provedena je i edukacija djece iz područja civilne zaštite te su se kroz prezentaciju učenici upoznali s prirodnim i drugim nesrećama, njihovim učincima i posljedicama. Također, upoznati su i s ulogom žurnih službi u spašavanju osoba i imovine te s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112.
 
Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog crvenog križa i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite učenicima su približili svoj djelokrug rada te im omogućili razgledavanje vozila, opreme i tehničkih sredstava koje koriste u zadaćama spašavanja.
 
Obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa organizirano je u suradnji s ravnateljima i nastavnicima škola s ciljem podizanja svijesti i jačanja otpornosti.