Služba civilne zaštite Zadar sudjelovala u vježbi u tunelima Sveti Rok i Ledenik

Županijski centar 112 Službe civilne zaštite Zadar aktivno sudjelovao u sveobuhvatnoj tunelskoj vježbi u tunelima Sveti Rok i Ledenik

Foto: MUP

Jučer u kasnim noćnim i danas u ranim jutarnjim satima provedena je sveobuhvatna tunelska vježba u tunelima Sveti Rok i Ledenik u organizaciji Hrvatskih autocesta d.o.o.

Vježba je održana od 22:00 sata 10. svibnja do 05:00 sati 11. svibnja 2023., a cilj je bio provjera ispravnosti sustava za otkrivanje i dojavu incidentnih situacija u tunelu (vatrodojava, video detekcija, IPR tipkala) i ostalih sustava sigurnosti ugrađenih u tunele, kao i provjera osposobljenosti i spremnosti svih službi nadležnih tehničkih jedinica za održavanje te nadležnih žurnih službi za postupanje kod dojava u kriznim situacijama. Inicijalna dojava o prometnoj nesreći kao i daljina koordinacija se odvijala putem Županijskog centra 112 Zadar.

Uz Županijski centar 112 Zadar, u vježbi su sudjelovale sve nadležne stručne službe HAC-a (Tehnička jedinica Sveti Rok, Tehnička jedinica Maslenica, Vatrogasna postrojba Sveti Rok i Regionalni centar za nadzor i upravljanje prometom Sveti Rok), dežurna ekipa hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske i Zadarske županije, dežurna ekipa prometne policije Policijske uprave Ličko-senjske i Zadarske, Hrvatskog autokluba, Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Gospić, Hrvatskih cesta – Tehnička ispostava Gospić i Zadar te Županijske uprave cesta Gospić i Zadar, čije se postupanje očekuje u provođenju redovitih zadaća u slučaju dojave o izvanrednom događaju ili incidentu u ovim tunelima.