Služba civilne zaštite Šibenik raznim aktivnostima obilježila Dan civilne zaštite

Služba civilne zaštite Šibenik, u suradnji s Općinom Bilice i uz sudjelovanje operativnih snaga sustava civilne zaštite te djelatnika Nacionalnog parka Krka, obilježila je Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH

Foto: MUP
 
Ove godine Služba civilne zaštite Šibenik je u četvrtak, 29. veljače, obilježila Dan civilne zaštite edukacijom djece u Osnovnoj školi Jurja dalmatinca, Područnoj školi u Bilicama, predstavljanjem rada, opreme i vozila operativnih snaga ispred zgrade Općine i DVD-a Bilice te radno-svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite Općine Bilice.
 
Najmlađi su se tom prilikom se upoznali s ulogom sustava civilne zaštite i operativnim snagama kako bi postala svjesnija važnosti mjera i postupaka u slučaju izvanrednih događaja.
 
Aktivnosti su provedene uz sudjelovanje Županijske vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije,  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilice, Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Šibenik, Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, policije te predstavnika Nacionalnog parka Krka.
 
Obilježavanje je završeno radno-svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite Općine Bilice gdje se u svečanom dijelu istaknuo značaj sustava civilne zaštite ustrojenog na lokalnoj razini, kao i značaj svih sudionika civilne zaštite koji su zaslužni za smanjenje rizika, odgovore na prijetnje i ublažavanju posljedica velikih nesreća i katastrofa.