Provedena edukacija i vježba civilne zaštite u Općini Galovac

Djelatnici Službe civilne zaštite Zadar proveli su jučer, 20. prosinca 2023., u Osnovnoj školi Galovac, edukaciju djece iz područja zaštite i spašavanja za 2. i 3. razrede

Foto: MUP

Učenicima je predstavljena edukativno zabavna igra „Zemlja rizika“ te su kroz prezentaciju na zanimljiv način upoznati s prirodnim i drugim nesrećama, načinima postupanja u slučaju nesreće, ulogom žurnih službi, kao i s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112. Obzirom na to kako je vrijeme adventa djeci je pažnja skrenuta i na opasnost od petardi i ostalih pirotehničkih sredstava.

Po završetku edukacije provedena je i vježba evakuacije iz škole u kojoj su sudjelovali i pripadnici Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Dobrovoljnog vatrogasnog društva sv. Mihovil Galovac.
 
Također, istog dana Služba civilne zaštite Zadar provela je Stožerno zapovjednu vježbu „Olujni vjetar“ u Domu kulture u Općini Galovac, kojom se provjerila spremnost te unaprjeđenje zajedničkog koordiniranja i reagiranja u slučaju nastanka izvanrednog događaja. Vježbom se provjeravala aktivacija stožera civilne zaštite, kao i povjerenika te pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite Općine Galovac.