Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite na obilježavanju Dana civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Županijskog stožera civilne zaštite 27. veljače 2024. u Posušju je pokaznom vježbom žurnih službi i svečanom sjednicom Županijskog stožera civilne zaštite obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

Foto: MUP

Obilježavanju su nazočili pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split i voditelj Županijskog centra 112 Split kao izaslanici ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damira Truta.
 
Tom prilikom, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite dr.sc. Drago Martinović izrazio je zadovoljstvo što su na sjednici nazočni predstavnici svih struktura civilne zaštite iz Bosne i Hercegovine, ali i iz Republike Hrvatske predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite te javnih vatrogasnih postrojbi. Također je zahvalio pročelniku Područnog ureda civilne zaštite Split Srđanu Kušćeviću na dosadašnjoj međunarodnoj suradnji dviju susjednih županija te zaželio nastavak ove uspješne suradnje.
 
Ovom prigodom dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima, postrojbama civilne zaštite i pravnim osobama za ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća. Također, nagrade i priznanja uručena su i djeci predškolskog uzrasta kao i studentima Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega čiji radovi su bili izloženi za razgledavanje nakon svečane sjednice.