Predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država posjetile Područni ured civilne zaštite Split

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/Predst.Konzularnog ureda SAD u ST.jpg

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević sa suradnicima primio je 19. travnja 2023. predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država – časnicu za politička, ekonomska i migracijska pitanja Kristen E. Loehr, Kali Gasteiger te službenicu za konzularne poslove Vladimiru Đukić

Foto: MUP

Predstavnice Konzularnog ureda iskoristile su svoj posjet Splitu za susret s predstavnicima Ravnateljstva civilne zaštite na temu raseljenih osoba iz Ukrajine na području Splitsko-dalmatinske županije. Iako je primarna zadaća Konzularnog ureda pružanje raznih oblika pomoći i zaštite američkim državljanima koji se zateknu u Republici Hrvatskoj, svrha ovog posjeta bili su državljani Ukrajine smješteni na području Splitsko-dalmatinske županije. Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split prezentirao je aktivnosti koje se provode kako bi se pružila pomoć svim raseljenim osobama.

Također, ovaj susret je bio prilika i kako bi se predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država upoznale s iskustvima Područnog ureda civilne zaštite Split u pružanju zaštite turistima i načinu pripreme za nadolazeću turističku sezonu. Poseban interes iskazale su za funkcioniranje jedinstvenog europskog broja 112, komunikacijske procedure i dostupnost žurnih službi te su posjetile i prostorije Županijskog centra 112 Split kako bi se upoznale s njegovim radom.
 
Predstavnice Veleposlanstva SAD-a izrazile su veliko zadovoljstvo viđenim te su uputile riječi pohvale za rad Područnog ureda civilne zaštite Split.