Povodom Dana civilne zaštite održan Okrugli stol „Održivi turizam – izazovi za lokalnu zajednicu“

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj koji se obilježava 1. ožujka, Služba civilne zaštite Zadar organizirala je danas Okrugli stol na temu „Održivi turizam – izazovi za lokalnu zajednicu“

Foto: MUP

Na Okruglom stolu su sudjelovali predstavnici Turističke zajednice Zadarske županije, Službe civilne zaštite Zadar, Veleučilišta u Velikoj Gorici te zaštitarske i spasilačke službe u turističkoj tvrtki.

O trendovima u turizmu je govorila direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija, dok je voditelj Službe civilne zaštite Zadar Miroslav Andrić govorio o provedbi mjera civilne zaštite u kampovima. Predstojnik Centra za stručno obrazovanje i usavršavanje Veleučilišta Velika Gorica Igor Milić je predstavio organizaciju civilne zaštite u lokalnoj zajednici, a voditelj zaštitarske i spasilačke službe Turisthotela Slaven Gospić se dotaknuo izazova u organizaciji osiguranja kampova i turističkih središta i mjera prevencije.

Uvažavajući značaj turističke djelatnosti kao pokretača gospodarskih aktivnosti, na okruglom stolu se prvenstveno govorilo o preventivnim aktivnostima s naglaskom na sigurnost turista i lokalnog stanovništva.