Područni ured civilne zaštite Split započeo s obilježavanjem Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/EDUKACIJE/Edukacija djece Split/OŠ MUĆ 1.jpg

U povodu Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, koji se obilježava ovog mjeseca, djelatnice Područnog ureda civilne zaštite Split održale su danas, 4. listopada edukaciju iz područja civilne zaštite za učenike nižih razreda Osnovne škole kneza Branimira Donji Muć

Foto: MUP

Vodeći brigu o sigurnosti u odgojno obrazovnim ustanovama, djelatnice Područnog ureda civilne zaštite Split učenike su upoznale s načinima postupanja u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća te njihovim učincima i posljedicama. Također, upoznati su s ulogom žurnih službi u spašavanju kao i jedinstvenim europskim brojem za hitne pozive 112.

Tijekom edukacije, učenicima je predstavljena edukativno zabavna igra „Zemlja rizika“, koja je nastala u suradnji s UNICEF-om, a putem koje djeca na zanimljiv način uče što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda. Uz sve korisne informacije, djeci je podijeljen i prigodni promotivno-edukativni materijal.