Održana edukacija „Korisne informacije, upute, preporuke i pravila ponašanja za privatne iznajmljivače s turistima u okolnostima post epidemije COVID-19“

U organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita održana je posebna edukacija za privatne iznajmljivače vezano za preporuke i uvjete ulaska stranih državljana/turista u Republiku Hrvatsku te postupanja s gostima u uvjetima post korona razdoblja.

Na pitanja privatnih iznajmljivača koji su se odazvali u velikom broju odgovarali su sudionici ove edukacije, državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, načelnik sektora za granicu PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i voditelj odjela prevencije Paško Ugrina, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević, voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti NZJZ-a dr. Diana Nonković, ravnateljica NZJZ-a dr. Željka Karin te predstojnik Klinike za infektologiju KBC Split prof. dr. Ivo Ivić.

Posjetitelji su pohvalili ovu inicijativu Turističke zajednice na kojoj su saznali informacije koje su im potrebne za ovu turističku sezonu. Iako će sezona biti osjetno slabija nego prethodne godine, brojka od 160000 do sada najavljenih gostiju dobar je znak da je Hrvatska prepoznata kao sigurna destinacija te se nadamo da će svojim odgovornim ponašanjem taj stečeni brand i potvrditi.