Održana edukacija djece i vježba na području Općine Sveti Filip i Jakov

U okviru Nacionalne edukacije djece iz područja sustava civilne zaštite, Služba civilne zaštite Zadar provela je danas 4. svibnja 2023., edukaciju djece u područnom Dječjem vrtiću "Cvitak" te je ujedno i sudjelovala u vježbi Područne škole Raštane Gornje

Foto: MUP

Cilj edukacije bio je upoznati djecu s mogućim prirodnim i drugim nesrećama i dati im savjete što trebaju učiniti u slučaju nesreće. Također, djeca su se upoznala s radom svih žurnih službi te kako ih mogu pozvati na broj 112.

Odmah nakon provedene edukacije za djecu, sa suorganizatorom Osnovnom školom Biograd - Područnom školom Raštane Gornje održana je vježba sustava civilne zaštite Općine Sveti Filip i Jakov pod imenom "Požar u školi - Raštane Gornje 2023.".

U požarnoj vježbi sudjelovala su djelatnici i djeca škole i vrtića. Kroz vježbu su uigravane aktivnosti evakuacije, spašavanja, gašenja požara, pružanja pomoći i zbrinjavanja unesrećenih u slučaju požara. Vježba je bila terenskog karaktera s elementima prikazivanja pojedinih aktivnosti operativnih snaga sustava civilne zaštite, a temeljila se na pretpostavci mogućeg nastanka stvarnog događaja. Operativno djelovanje su provele vatrogasne snage DVD Sv. Filip i Jakov i ŽVOC Zadar, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i Služba civilne zaštite Zadar.