Održan sastanak načelnika Stožera CZ Splitsko-dalmatinske županije sa čelnicima jedinica lokalne samouprave

Foto: MUP

Načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, Damir Gabrić uz predstavnike Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željkom Karin i dr. Dijanom Nonković, Ravnateljstva civilne zaštite pročelnikom Srđanom Kušćevićem sa suradnicima Petrom Bekavcem i Željkom Šeravićem , policije Ninom Ćurićem, Županijskog doma zdravlja dr. Markom Rađom te Državnog inspektorata Republike Hrvatske Brankom Sikiricom održao je sastanak sa čelnicima jedinica lokalne samouprave Splitsko-dalmatinske županije.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin rekla je kako smo u srcu sezone, epidemiološka slika u Splitsko-dalmatinskoj županiji je dobra, ali se ona može, kako vidimo u okolnim europskim zemljama, brzo pokvariti. Preventivno smo reagirali i želimo istaknuti da se moramo suzdržati ova dva mjeseca od događaja koji ovakvo stanje mogu pokvariti. Moramo popraviti procijepljenost u županiji koja je sada na 38%, resurse i ljude imamo, ali treba povećati interes javnosti - rekao je Damir Gabrić, novi načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije koji je također rekao kako županija neće financirati događaje koje mogu dovesti do povećanja broja novooboljelih.

Nadalje, Gabrić je apelirao kako svi trebamo preuzeti odgovornost da bismo sebi učinili dobro uz zaključak da se bez građana ova bitka ne može dovršiti pozitivno. Također je istaknuto kako se treba suzdržati od većih događanja, odnosno sva događanja na kojima se ne može kontrolirati broj uzvanika treba odgoditi za neka bolja vremena. Dr. Karin je apelirala na sve načelnike lokalnih Stožera da građane pozovu, a mobilni timovi za cijepljenje će doći u svako mjesto i kraj u županiji samo kako bi se broj cijepljenih povećao.

Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite, istaknuo je kako ova županija živi od turizma, a pandemija je sve dovela u neizvjesnu situaciju. Apelirao je na sugrađane da preuzmu odgovornost, pozovu svoje najbliže da se cijepe, a sve kako bi pandemiji stali na kraj. Nitko drugi neće ovaj problem riješiti nego mi sami odgovornim ponašanjem, istaknuo je Ivošević.