Na Sportskom aerodromu Piket u Sinju održana vatrogasna vježba

U organizaciji JVP Sinj i DVD-a Sinj, 12. svibnja 2023. na Sportskom aerodromu Piket u Sinju održana je vatrogasna vježba, u kojoj su osim vatrogasaca sudjelovali članovi Aero kluba Sinj, pripadnici Zavoda za hitnu medicinu Splitsko – dalmatinske županije, policajci Postaje prometne policije Sinj te djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Split
 

Foto: MUP

Prema scenariju vježbe, zrakoplov Cesna s jednim članom posade prijavio je tehnički problem na zrakoplovu i najavio prisilno slijetanje na Sportskom aerodromu Piket u Sinju, prilikom čega je došlo do požara na zrakoplovu. Županijski centar 112 Split je po zaprimanju dojave o događaju obavijestio žurne službe i načelnika Stožera civilne zaštite grada Sinja, koji su izašli na teren.
 
U vježbi je korištena maketa zrakoplova koju su izradili vatrogasci te su prezentirali spašavanje unesrećene osobe iz kabine i gašenje zrakoplova. Uz operativne snage koje su sudjelovale u vježbi, vježbi je prisustvovao gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, načelnik PP Sinj Mislav Filipović Grčić, načelnik Stožera civilne zaštite grada Sinja Denis Bobeta, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Srđan Kušćević i voditelj ŽC 112 Split Marin Ivanković.
 
Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo inicijativom za održavanjem ove vježbe, budući da je ovaj mali sportski aerodrom aktivan tijekom cijele godine te je potrebno kontinuirano uvježbavanje svih službi u slučaju potencijalnog stvarnog događaja na ovom području.