Konzul Philip Shakespear u posjetu Službi civilne zaštite Dubrovnik

Foto: MUP

Voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić primila je jučer, 26. listopada konzula i zamjenika Šefa misije veleposlanstva Australije, Philipa Shakespeara te djelatnicu veleposlanstva za javnu diplomaciju gospođu Dijanu Grahovac. Sastanku je nazočio i pročelnik HGSS Stanice Dubrovnik Marijo Begić, a razgovaralo se o izazovima turističke sezone, raspoloživim resursima, dosadašnjoj suradnji s Veleposlanstvom Australije u Zagrebu te naučenim lekcijama iz dosadašnjih izvanrednih situacija, uključujući pandemiju COVID-19.

Konzul Shakespear posebno je zanimanje pokazao za funkcioniranje jedinstvenog europskog broja 112, komunikacijske procedure i dostupnost žurnih službi te je posjetio i prostorije Županijskog centra 112.
Suradnja Veleposlanstva Australije sa Službom civilne zaštite Dubrovnik kontinuirana je i na obostrano zadovoljstvo već godinama iznimno kvalitetna, a s obzirom na veliki interes koji državljani Australije pokazuju upravo za posjet Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ona je i izuzetno važna.