Konzul i suradnici ureda Veleposlanstva Australije posjetili Područni ured civilne zaštite Split

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Srđan Kušćević sa suradnicima primio je 12. travnja 2022. predstavnike Veleposlanstva Australije – zamjenika šefa Misije i konzula Phila Shakespeara i službenicu za konzularne poslove Renatu Buljubašić

Foto: MUP

Predstavnici Veleposlanstva Australije iskoristili su svoj posjet Splitu za susret s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Split Ravnateljstva civilne zaštite na temu sigurnosti australskih turista kojima je Splitsko - dalmatinska županija omiljena destinacija za vrijeme ljetne sezone. Primarna zadaća Veleposlanstva je pružanje raznih oblika pomoći i zaštite australskim državljanima koji se zateknu u Republici Hrvatskoj, tako da je ova uspješna suradnja koja traje već dugi niz godina nastavljena nakon dvogodišnje online komunikacije zbog bolesti Covid-19 posjetom novog konzula Područnom uredu civilne zaštite u Splitu i Županijski centar 112 Split.

Pročelnik područnog ureda je prezentirao aktivnosti koje se provode u vezi pripreme za turističku sezonu te analizu prethodnih sezona vezano za australske turiste koji borave na području naše županije tijekom ljetnih mjeseci. Posebni naglasak je stavljen i na ULTRA festival koji se ovoga ljeta vraća u Split a kojeg posjećuje veliki broj mladih Australaca.

Poseban interes pokazali su za funkcioniranje jedinstvenog europskog broja 112, komunikacijske procedure i dostupnost žurnih službi te su posjetili i prostorije Županijskog centra 112 Split. Na kraju posjeta, konzul Shakespear izrazio je zadovoljstvo prezentiranim podacima i ocijenio kako su gosti iz Australije dobrodošli u Splitsko-dalmatinsku županiju kao sigurnu destinaciju za odmor.