Edukacija učenika Osnovne škole „Dinka Šimunovića“ Hrvace

Foto: MUP

Za pedesetak učenika sedmih i osmih razreda Osnovne škole „Dinka Šimunovića“ u Hrvacama, jučer, 30. siječnja održana je edukacija o minskoj opasnosti, upućivanju na pravilno, sigurno i odgovorno ponašanje, aktivnostima u protuminskom djelovanju, sprečavanju minskih incidenata, invalidnosti i smrtnih slučajeva, kao i o podizanju razine svjesnosti o minskoj opasnosti i nesrećama koje one mogu prouzročiti.
 
Učenici su upoznati s raznim vrstama mina, opremom koja se koristi u razminiranju i označavanju minsko sumnjivog područja, kao i predrasudama koje ljudi još uvijek iskazuju prema minama i minsko sumnjivim područjima.
 
Edukaciju su proveli osposobljeni instruktor za edukaciju o opasnosti od mina Područnog ureda civilne zaštite Split i policijski službenik Protueksplozijskog odjela Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
 
Također, u istoj školi, za šezdesetak učenika nižih razreda djelatnice Područnog ureda civilne zaštite Split održale su edukaciju o funkciji i upotrebi broja 112 te mogućim rizicima od prirodnih i tehnoloških nesreća, a sve da bi djeca doznala kako se treba ponašati i postupati u slučaju potrebe pozivanja pomoći te pružanja osobne i uzajamne zaštite.