Edukacija JVP Benkovci i DVD Stankovci o opasnosti od mina

Foto: MUP

Sukladno Planu informiranja i edukacije stanovništva od minsko-eksplozivnih sredstava i neeksplodiranih ubojitih sredstava i njihovih dijelova za 2019., u gradu Benkovcu i općini Stankovci koje su još uvijek obuhvaćene minsko sumnjivim prostorom a u suradnji sa Službom civilne zaštite Zadar i JVP Benkovac te DVD Stankovci, u prostoru vatrogasnog doma Benkovci 10. lipnja je provedena edukacija i informiranje sezonskih vatrogasaca i djelatnika općine  o opasnostima od minsko eksplozivnih sredstava.
Obje vatrogasne postrojbe gase požare na otvorenom prostoru u neposrednoj blizini minsko sumnjivog prostora, te im je ovakva edukacija potrebna i dobrodošla.
Edukaciji su prisustvovali sezonski vatrogasci, profesionalni vatrogasci i djelatnici uprave jedinica lokalne samouprave, ukupno 20 slušatelja. Predavači su uz službenike MUP – Ravnateljstva civilne zaštite, bili i dvojica pirotehničara protueksplozijskog odjela PU zadarske, koje su sezonski vatrogasci  sa naročitom pažnjom i zanimanjem pratili.
Jedinicama lokalne samouprave su podijeljeni edukativni materijali kao i plakati sa mjerama i sigurnosnim upozorenjima o mogućim opasnostima od minsko eksplozivnih sredstava.