Edukacija Interventnog tima za krizna stanja Gradskog društva Crvenog križa Split

U sklopu trodnevne vježbe Gradskog društva Crvenog križa održana je edukacija Interventnog tima za krizna stanja Gradskog društva Crvenog križa Split na temu „Sustav civilne zaštite i uloga HCK u sustavu“. Vježba je organizirana u Zvjezdarnici na Mosoru na poziv voditelja Interventnih timova GDCK Split Andreja Kovača.

Tijekom prezentacije, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević upoznao je sudionike s novim ustrojem Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, ulogom civilne zaštite u slučaju velike nesreće ili katastrofe, obvezama Hrvatskog crvenog križa kao i o ulozi Stožera civilne zaštite s osvrtom na stvarne događaje u bližoj prošlosti.

U vježbi je sudjelovalo 20 pripadnika Interventnog tima. Također, u sklopu vježbi su organizirane radionice PSP-a (psihosocijalne potpore), ST (služba traženja), PP (prva pomoć-reanimacija i AVD (Automatski Vanjski Defibrilator) te pravila kod podizanja prihvatnog kampa u kriznim situacijama.

Kao što je i zaključeno nakon edukacije, ova vježba također je dio „Preventive“ koja je jedna od važnijih aktivnosti Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, a stečena znanja i iskustva na ovoj vježbi uvelike će pomoći Interventnom timu za krizna stanja u stvarnim događajima.