Vježba evakuacije u Osnovnoj školi „Braće Seljan“ u Karlovcu

Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa Služba civilne zaštite Karlovac je jučer, 13. listopada za učenike Osnovne škole „Braće Seljan", održala vježbu evakuacije

Foto: MUP

Dobro uvježbani evakuacijski postupci nastavnika i učenika najbolja su garancija da neće nastupiti panika u slučaju stvarne nesreće i da će svi, prema Planu evakuacije, sigurno i brzo napustiti školu.
 
Stoga je Služba civilne zaštite Karlovac ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa iskoristila za vježbu evakuacije upravo u školi koja je pretrpjela štetu u prošlogodišnjem potresu. U pratnji nastavnika 300 je učenika za manje od dvije minute napustilo učionice, a impresivnosti vježbe doprinijeli su vatrogasci karlovačke Javne vatrogasne postrojbe demonstrirajući vatrogasnu intervenciju. Ravnateljica škole Jasminka Budinski izrazila je zadovoljstvo uvježbanim postupcima i zahvalila na suradnji djelatnicima Službe civilne zaštite Karlovac, vatrogascima i gradskom suradniku za civilnu zaštitu.
 
Po povratku u učionice najmlađi đaci pogledali su edukativne filmove i slušali upute o mjerama opreza i prevenciji nesreća koje kontinuirano provodimo u osnovnim školama.