Veselo druženje u dječjem vrtiću

30. siječnja 2020. djelatnici Službe za civilnu zaštitu posjetili su Dječji vrtić u Pazinu, tzv. „donji vrtić“ koji  je dio ovdašnjeg matičnog vrtića „Olga Ban“ 

Foto: MUP

U ovom izdvojenom objektu djeluju 4 vrtićke skupine zanimljivih imena - „Hihotići“, „Mići meštri“ „Bubamarci“ i „Tintilinići“, s ukupno 87 polaznika mješovitog vrtićkog uzrasta. Inicijativa za posjet vrtiću došla je zapravo iz odgojne skupine „Hihotići“, a neposredan povod je skorašnje obilježavanje Europskog Dana broja 112, kao i pozitivna iskustva stečena  prilikom naših ranijih druženja.
 
Tijekom današnjeg susreta sa svim polaznicima vrtića i njihovim odgajateljicama provedena je edukacija sadržana u Nacionalnom programu edukacije djece u području civilne zaštite, ali ovom prilikom s težištem usmjerenim na mjestu, ulogu i značaj broja 112.
 
Unatoč činjenici da se radi o mješovitim vrtićkim skupinama (uzrast od 3 do 6 godina), sva djeca su pokazala veliko zanimanje za edukaciju te aktivno su sudjelovala u njezinoj provedbi. Pregršt smislenih pitanja koja traže odgovor i iskrena dječja razmišljanja doprinijeli su odličnoj interakciji. Bilo je živo i veselo, ali isto tako zanimljivo i nadasve poučno.
 
Posebno oduševljenje polaznici vrtića su pokazali tijekom praktične vježbe komunikacije sa ŽC 112 Pazin, kao i prilikom praktičnog upoznavanja s kompletom za slučaj nesreće, koji je, dio po dio, izlazio iz ruksaka.

Prema mišljenju sudionika našeg susreta bilo je ovo još jedno ugodno i nadasve korisno iskustvo. Na samom kraju druženja polaznici „Hihotića“ poklonili su nam svoj prekrasan likovni uradak posvećen broju 112 i žurnim službama.