U Šapjanama održana edukacija i uvježbavanje povjerenika i pripadnika postrojbi civilne zaštite

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, 13. svibnja održana je, kao već ustaljena godišnja aktivnost, edukacija i uvježbavanje pripadnika postrojbi civilne zaštite opće namjene i povjerenika civilne zaštite s područja Primorsko – goranske županije - grada Opatije i Krka te općina Čavle, Matulji, Baška, Viškovo i Vrbnik

Foto: MUP

Aktivnost je održana na unutarnjem i vanjskom prostoru poligona za uvježbavanje operativnih snaga u Šapjanama, s ciljem upoznavanja polaznika sa sustavom civilne zaštite, zadaćama s kojima se mogu susresti te operativnim snagama, njihovim kapacitetima i sposobnostima. Uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, kao instruktori, odnosno edukatori, sudjelovali su i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan iz Viškova, Specijalističke postrojbe civilne zaštite Primorsko–goranske županije i Društvo Crvenog križa Primorsko–goranske županije.
 
Na ovoj aktivnosti sudjelovalo je oko 120 pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite Primorsko – goranske županije.
 
Istovremeno, na poligonu Šapjane, uz instruktore Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, održano je i uvježbavanje pripadnika Specijalističke postrojbe civilne zaštite Grada Rijeke.