U Rijeci obilježen Dan europskog broja 112

Foto: MUP

U suradnji sa srednjom Građevinskom tehničkom školom i Osnovnom školom Centar iz Rijeke, Područni ured civilne zaštite Rijeka je 10. veljače, u povodu Dana europskog broja 112 održao edukativno-zabavnu aktivnost s ciljem edukacije učenika o značaju i funkciji broja 112, pravilima i postupanjima uslijed velike nesreće ili katastrofe, kao i upoznavanja s operativnim snagama sustava civilne zaštite.

Aktivnost je provedena kroz više radnih točaka. Započela je uvodnom riječi voditelja ŽC 112 i prezentacijom o broju 112, mogućim rizicima od prirodnih i tehnoloških nesreća te ustroju sustava civilne zaštite u RH. Za učenike osnovne škole održane su još dvije aktivnosti - igra „Zemlja rizika“ i info punkt "Policajac moj prijatelj". Osim djelatnika Područnog ureda civilne zaštite Rijeka na edukaciji su sudjelovali DVD Sušak, HGSS Stanica Rijeka, Društvo Crvenog križa Primorsko - goranske županije i predstavnici Županije. Pripadnici (dragovoljci) operativnih snaga sustava civilne zaštite učenicima su prezentirali svoju opremu, a učenicima srednje škole i mogućnosti dragovoljnog sudjelovanja u njemu te pružanja osobne i uzajamne zaštite.

Edukacija je održana za učenike od 1. do 8. razreda (100-tinjak učenika) osnovne škole i za dva razreda srednje škole (60-ak učenika).

Nakon edukacije realizirana je i vježba evakuacije učenika i profesora cijele srednje škole. Pred svim učenicima i profesorima  DVD Sušak napravio je simulaciju gašenja požara i evakuaciju povrijeđenih učenika iz zgrade škole. Aktivnost je bila i medijski popraćena od strane medija.