U Otočcu održane preventivno-edukativne aktivnosti

U organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije, Policijske uprave ličko-senjske i u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Otočca te Službom za civilnu zaštitu Gospić, 22. ožujka u Osnovnoj školi “Zrinskih i Frankopana” u Otočcu, održane su brojne preventivno-edukativne aktivnosti namijenjene učenicima od 1. do 4. razreda pod nazivom „Poštujte naše znakove“

Foto: MUP

Djelatnici Službe civilne zaštite Gospić proveli su radionicu „Usvojimo znanja da šteta bude manja“, fokusirajući se na prevenciju i postupanje u slučaju prirodnih nesreća i katastrofa. 

Interaktivnu radionicu „Policajac - prijatelj pomagač“ proveli su policijski službenici Ličko-senjske županije, gdje su učenici imali priliku naučiti o važnoj ulozi policije u njihovoj sigurnosti, dok su djelatnici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka grupa Gospić održali edukaciju učenika na temu svjesnosti opasnosti od mina. 

Edukativne aktivnosti pod nazivom “Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa”, proveo je policijski službenik Ravnateljstva policije. 

U sklopu Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa „JUMICAR“, postavljen je mobilni poligon koji je omogućio učenicima da iz prve ruke dožive prometni svijet iz perspektive odraslih. Ova aktivnost posebno je oduševila učenike, dajući im priliku da kroz igru i zabavu uče o sigurnosti u prometu.

Volonteri Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije kroz „Malu školu prve pomoći“ učenicima su prenijeli osnovna znanja o pružanju prve pomoći, čime su djeca dodatno osnažena u osjećaju odgovornosti i sposobnosti pružanja pomoći.

Nakon predavanja, scenu su preuzeli glumci Mak teatra izvodeći edukativnu predstavu „Prvi koraci u prometu“, čime su na zanimljiv i pristupačan način približili tematiku prometne kulture najmlađima.

Ove aktivnosti predstavljaju važan korak u odgoju i obrazovanju  djece, od sigurnosti u prometu do upoznavanje sa značajem broja 112 te su podsjetnik na pravila u ponašanju i postupanjima uslijed velikih nesreća katastrofa.