U Gimnaziji Karlovac provedena vježba evakuacije

U organizaciji Gimnazije Karlovac, jučer, 7. prosinca 2022. godine, u suradnji sa Službom civilne zaštite Karlovac, provedena je vježba evakuacije škole s ciljem provjere osposobljenosti voditelja evakuacije, uvježbavanja učenika i nastavnika prilikom evakuacije, provjere operativnosti Plana evakuacije te provjere funkcionalnosti novoizgrađenih protupožarnih stepenica

Foto: MUP

Tema vježbe bio je požar, a prema scenariju, uslijed izbijanja požara u prostoru kotlovnice, zaposlenici su odmah pristupili gašenju protupožarnim aparatima, a zbog sigurnosti učenika i nastavničkog osoblja ravnateljica donosi Odluku o evakuaciji.
 
Protupožarne stepenice koje su izgrađene na prijedlog Službe civilne zaštite Karlovac u svrhu što sigurnije evakuacije učenika i zaposlenika, opravdale su svoje postojanje jer su u znatnoj mjeri smanjile pritisak učenika na stubištu prvog i drugog kata, što je rezultiralo da se 400-tinjak učenika u roku dvije minute uspješno evakuiralo iz objekta u sigurnu zonu.
 
Djelatnici Službe civilne zaštite Karlovac sudjelovali su u pripremi odgovornih osoba za evakuaciju kroz savjetovanje, pripremu i ocjenjivanje elemenata evakuacije.