U Delnicama provedena vježba na temu potresa

Stožer civilne zaštite Grada Delnica organizirao je i jučer, 19. listopada 2023. godine proveo vježbu operativnih snaga sustava civilne zaštite Grada Delnica, s ciljem uvježbavanja procedura i zajedničkog djelovanja, u kojoj su sudjelovali djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka

Foto: MUP

Scenarijem vježbe simuliran je potres umjerene jačine u Osnovnoj školi “Ivana Gorana Kovačića i Vrtiću „Hlojkica“ u Delnicama. Kao posljedica potresa, došlo je do požara u kotlovnici te širenja velike količine dima u prostorijama škole i vrtića, a urušio se i dio građevinske konstrukcije u školi. Zgrade su evakuirane, ali su u požaru ostale zarobljene tri osobe.
 
U vježbi  su sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Delnica te DVD Delnice i Brod na Kupi, djelatnici Policijske postaje Delnice i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanica Delnice te volonteri Gradskog društva Crvenog križa Delnice. Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka u vježbi su sudjelovali kao članovi Stožera civilne zaštite Grada Delnica i tima za analizu vježbe.