Službi civilne zaštite Gospić uručena „Jubilarna zahvalnica“ Hrvatskog Crvenog križa

U povodu obilježavanja 145 godina djelovanja Crvenog križa u Republici Hrvatskoj, Gradsko društvo Crvenog križa Gospić dodijelilo je u petak, 17. studenoga, zahvalnice i priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi te jubilarne zahvalnice i plakete

Foto: MUP

Tom prilikom Službi civilne zaštite Gospić dodijeljena je „Jubilarna zahvalnica“ za poseban doprinos i nesebično pružanu pomoć u ostvarivanju humanih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa.
 
Na prigodnoj svečanosti prisutne je pozdravio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić te zahvalio dobrovoljnim darivateljima krvi i svim volonterima koji nesebično ulažu svoje vrijeme i rad. Prisutne je upoznao s osnovnim načelima djelovanja Crvenog križa te istaknuo kako je Gradsko društvo Crvenog križa Gospić u protekloj godini bilo društvo s najvećim brojem darovanih doza krvi s obzirom na broj stanovnika na području Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 145 godina kontinuiranog postojanja i djelovanja na prostoru Republike Hrvatske, 70 godina od organiziranog prvog darivanja krvi te 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva.