Služba civilne zaštite Pazin obilježila Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Djelatnici Službe civilne zaštite Pazin su 11. i 14. listopada 2019. obilježili Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa
 

Foto: MUP

Povodom obilježavanja 13. listopada, Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, djelatnici Službe civilne zaštite Pazin su 11. i 14. listopada 2019. posjetili osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Pazinu, „Vitomir Širola – Pajo“ u Nedešćini, "Ivan Batelić“ u Raši te „Jure Filipović“ u Barbanu.
 
U prigodnom i nadasve ugodnom druženju s učenicima nižih razreda navedenih odgojno-obrazovnih ustanova, djelatnici Službe civilne zaštite razgovarali su s učenicima  i njihovim nastavnicima o mogućim prijetnjama i rizicima koje mogu nastati na njihovom području. Učenicima su pojasnili kako preventivno djelovati, kao i pravila ponašanja u slučaju nastanka većih nesreća ili katastrofa.
 
Ovo je bila prigoda da se školama prezentira i uruči edukativna igra „Zemlja rizika“. Tijekom prezentacije učenici su pokazali veliko zanimanje za samu igru te su taj način još više ojačali znanje i spoznaju o rizicima i opasnostima koji se mogu pojaviti u njihovom svakodnevnom životu.