Služba civilne zaštite Gospić provela edukaciju djece o sustavu civilne zaštite

Služba civilne zaštite Gospić nastavlja s edukacijom djece o sustavu civilne zaštite

Foto: MUP

Djelatnici Službe civilne zaštite Gospić tijekom siječnja i do sredine veljače 2024. proveli su edukaciju učenika nižih razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac, područnih škola Čovići i Prozor te djece predškolskog uzrasta dječjih vrtića „Ciciban“ iz Otočca i „Pahuljica“ iz Gospića.
 
Kroz animacije i prezentaciju prikazane su prirodne i druge nesreće - požar, poplava i potres, kao i posljedice takvih nesreća. Također, djeci je prikazana uloga žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite u spašavanju osoba i imovine te kako se ponašati u takvim događajima. U cilju promicanja vrijednosti Sustava 112 djeca su upoznata s ulogom jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.

Nakon edukacije školama je uručena edukativno zabavna igra „Zemlja rizika“ kroz koju na zanimljiv i zabavan način djeca uče kako smanjiti rizik od katastrofa te što mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda. Uz sve korisne informacije, podijeljen im je prigodni promotivno-edukativni materijal.