Pripreme za zimske uvjete u Istarskoj županiji

U Pazinu održana sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije na temu provedbe mjera civilne zaštite u slučaju zimskih uvjeta te smotra vozila i opreme kojima su prisustvovali djelatnici Službe civilne zaštite Pazin

Foto: MUP

U vijećnici Grada Pazina danas, 15. studenoga 2023. održana je sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije na temu provedbe mjera civilne zaštite u slučaju zimskih uvjeta na području Istarske županije za zimsku sezonu 2023./2024. godinu.

Uz članove Stožera i djelatnike Službe civilne zaštite Pazin, sjednici su nazočili načelnici gradskih stožera u županiji, predstavnici pravnih osoba koji sudjeluju u mjerama civilne zaštite u slučaju zimskih uvjeta, HEP-a, komunalnih društava te koncesionari održavanja cesta.

Sudionici sjednice podnijeli su izvješća o poduzetim aktivnostima u vezi spremnosti za provedbu mjera civilne zaštite u slučaju zimskih uvjeta, a zaključeno je kako su sve operativne snage i pravne osobe spremne za nadolazeću sezonu mogućih ekstremnih vremenskih uvjeta. 

Nakon sjednice Stožera, u prostorima Istarskih cesta d.o.o. Pula u Ciburima kraj Pazina, održana je smotra vozila i opreme za provedbu mjera civilne zaštite u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta u nadolazećem zimskom razdoblju