Priprema sustava civilne zaštite u Istarskoj županiji za turističku sezonu 2021. godine

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/Priprema za turističku sezonu IŽ.png
Jučer, 31. svibnja održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije posvećena turističkoj sezoni u 2021. godini. Na sjednici su pored članova Stožera civilne zaštite nazočili načelnici stožera civilne zaštite Istarskih gradova, predstavnici većih turističkih tvrtki sa područja županije, predstavnici Turističke zajednice Istarske županije te predstavnici Hrvatske udruge turizma.
 
Na sjednici su analizirane protekle aktivnosti i stanje u borbi protiv COVID-19, poduzete mjere i aktivnosti u zaštiti od požara te poduzete mjere zaštite turista i objekata, asve u kontekstu nadolazeće turističke sezone u trenutnim okolnostima. Dogovorene su zadaće i utvrđene aktivnosti u nadolazećoj turističkoj sezoni u pogledu funkcioniranja sustava civilne zaštite, sa posebnim osvrtom na okolnosti još uvijek prisutne opasnosti izazvane korona virusom.
 
Premda još uvijek nisu u potpunosti dati odgovori na sve nepoznanice vezane za COVID-19 zaključak Stožera civilne zaštite Istarske županije je kako su izvršene sve potrebne pripreme te da u turističku sezonu 2021. ulaze pripremljeni. U slučaju jače pojave COVID-19 moguće je očekivati nove mjere postupanja i prilagodbu novonastaloj situaciji, ali i za takav scenarij su pripravni.

Svi pozvani predstavnici iznijeli su izvješća iz svog djelokruga rada, gdje su konstatirali da su izvršili sve svoje pripravne aktivnosti te da su spremni za nadolazeću turističku sezonu 2021. godine.
U provedbi pripreme turističke sezone, Služba civilne zaštite Pazin je ostvarila neposredne kontakte sa sudionicima sustava civilne zaštite, pravnim osobama i turističkim tvrtkama te žurnim službama. Ažurirani su podatci i kontakt brojevi žurnih službi, stožera civilne zaštite, operativnih snaga, pravnih osoba i udruga građana od značaja za sustav.