Pripravnost umanjuje posljedice nesreće

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/ravnatelji OŠ - savjetovanje-potresi.jpg

Uoči početka nastave ravnatelji karlovačkih osnovnih škola i dječjih vrtića zatražili su stručnu pomoć Službe civilne zaštite Karlovac kako bi ponovili mjere pripravnosti za slučaj nesreće.  

Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i pročelnica društvenih djelatnosti Draženka Sila – Ljubenko istaknule su važnost dobre organizacije i poznavanja postupaka u slučaju nesreće s kojima se moraju upoznati svi zaposlenici škole i dječjeg vrtića.
 
Obzirom na opsežnost Planova evakuacije, ravnatelji su dobili sažetak s najvažnijim postupcima i zaduženjima osoba odgovornih za pojedine radnje koji će im služiti kao podsjetnik. 
 
Kako je javnost uznemirena nedavnim potresima na području Zagreba i Sisačko-moslavačke županije tako su i pitanja bila usmjerena na postupke prilikom potresa. Na pitanja ravnatelja odgovarala je mr.sc. Tatjana Čumpek te su upućeni na praćenje teme putem web stranice Seizmološke službe PMF-a. 
 
Iako se sva pitanja i mjere pripravnosti u nesrećama obrađuju u redovitoj edukaciji djece kroz program Smanjenja rizika od katastrofa pokazalo se da su aktivnosti prevencije i pripravnosti neophodne na svim razinama.