​Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj posjetili Službu civilne zaštite Gospić

U utorak, 18. travnja 2023. u Gospiću je održan radni sastanak s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, s ciljem upoznavanja s radom Prihvatnog centra Gospić za raseljene osobe iz Ukrajine

Foto: MUP

Radnom sastanku su uz predstavnike Veleposlanstva prisustvovali ravnatelj Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije Vlado Brkljačić, predstavnice Policijske uprave ličko-senjske i djelatnici Službe civilne zaštite Gospić. Voditelj Službe Joso Živković upoznao je nazočne s aktivnostima Ravnateljstva civilne zaštite vezano za zbrinjavanje raseljenih osoba, istaknuvši kako je u Prihvatnom centru u Gospiću dosad evidentirano 1390 osoba.
 
Nakon sastanka upriličeno je druženje s raseljenim osobama iz Ukrajine smještenima na području grada Gospića te otvorena izložba likovnih radova pod nazivom „Mir za mene i tebe.“ Izložba je nastala u okviru projekta „Integracija učenika iz Ukrajine“, s ciljem promicanja mira, nenasilja i prihvaćanja različitosti, a izloženi su likovni radovi djece iz Ukrajine polaznika osnovnih škola iz Korenice, Plitvičkih jezera i Gospića. Uz radove učenika ličkih osnovnih škola, izložba predstavlja i likovne radove učenika iz Ukrajine i njihovih roditelja koji su nastali na likovnim radionicama Gradskih i Općinskih društava Crvenog križa. Radovi su prepoznatljivi po motivima prirodnih krajolika Ličko – senjske županije, kao zahvale za srdačno gostoprimstvo domaćina.
 
Predstavnici Veleposlanstva SAD-a izrazili su veliko zadovoljstvo organizacijom izložbe i uputili riječi pohvale za rad Službe civilne zaštite Gospić u aktivnostima zbrinjavanja raseljenih osoba.