Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite na I-Spot 2023.

Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali su od 29. rujna do 1. listopada 2023., na aktivnosti I-Spot 2023. –  u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske koja se održala u skautskom centru Rakov jarak u Fužinama

Foto: MUP

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Rijeka je pružila logističku i programsku podršku te je u sklopu informativno - edukativnih aktivnosti prezentirala zapovjedno-komunikacijski kontejner, robotsko vozilo na daljinsko upravljanje, vibrafon i vibroskop, koritasto nosilo i dasku za izvlačenje unesrećenih. Tom su prilikom okupljeni dobili bolji uvid u namjenu upotrebe i praktično korištenje na terenu, kao i specifikacije ugrađenih komponenti u kontejner i robotsko vozilo.

Događanje je okupilo preko 160 sudionika iz svih dijelove Republike Hrvatske, koji su tri dana noćili pod šatorima i sudjelovali u nizu zanimljivih programskih aktivnosti u područjima planinarenja, spašavanja, izradi drvnih konstrukcija i plovidbama. Sudionici su imali prilike sudjelovati na planinarskim usponima na Tuhobić, Viševicu, Preradovićev vrh, Medviđak i Kobiljak, plovidbi kajacima na jezeru Bajer, rukovanju i podizanju šatora, radionicama prve pomoći, orijentaciji i kretanju u prirodi te naučiti pravila sigurnosti pri svim navedenim aktivnostima.