Područni ured civilne zaštite Rijeka proveo edukacije djece

Područni ured civilne zaštite Rijeka je tijekom prošlog tjedna, 18. i 19. svibnja 2023., proveo dvije edukacije djece s ciljem upoznavanja djece o pravilima i postupanjima na ugroženim područjima te operativnim snagama sustava civilne zaštite

Foto: MUP

Edukacija djece iz Dječjeg vrtića Kvarner iz Rijeke provedena je 18. svibnja, u suradnji s pripadnicima HGSS Stanice Rijeka na Platku, a djeci je prezentirana funkcija i uporaba broja 112, pravila ponašanja i postupanja u slučaju pozivanja pomoći te pružanja osobne i uzajamne zaštite. 
 
Povodom dana Osnovne škole „Maria Martinolića“ iz Malog Lošinja, 19. svibnja održana je edukativno-zabavna aktivnost o pravilima i postupanjima na ugroženim područjima te prezentacija rada operativnih snaga sustava civilne zaštite. Također, djeca su educirana o sustavu civilne zaštite u RH i mogućim rizicima od prirodnih, tehnoloških i nesreća izazvanih minsko - eksplozivnim sredstvima, o pravilima i ponašanju u slučaju pozivanja pomoći, pružanja osobne i uzajamne zaštite.
 
U sklopu obje edukacije održana je i pokazna vježba rada s potražnim psom.