Osposobljavanje pričuvnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje u poplavama

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Rijeka od 11. do 15. svibnja 2023. provodi osposobljavanje pričuvnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka u Zonskom spremištu Grobnik te na lokacijama Tribaljsko jezero i tok rijeke Korane kod Donjeg Velemerića

Foto: MUP

Osposobljavanje za traganje i spašavanje u poplavama i radove na vodi provode instruktori Ravnateljstva civilne zaštite u sklopu EU projekta Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ - Opremanje i osposobljavanje pripadnika Državne intervencijske postrojbe.
 
Tijekom praktičnog i teorijskog osposobljavanja polaznici će steći sposobnosti i vještine za radove na tekućim i stajaćim vodama, izradu improviziranih nasipa, rad s plovilom, traganje i spašavanje ljudi te će uvježbavati međusobnu komunikaciju tijekom spašavanja. Program osposobljavanja završit će polaganjem pismenog ispita za polaznike.
 
U sklopu projekta, za pričuvnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka, Zagreb, Split i Osijek provest će se osposobljavanja za programe traganja i spašavanja u ruševinama, traganja i spašavanja u poplavama te za logističku podršku.