Održana završna konferencija projekta "Učenje-rast-razvoj"

Predstavnici Službe civilne zaštite Karlovac sudjelovali su na završnoj konferenciji projekta "Učenje-rast-razvoj" koja je održana u Josipdolu, 1. kolovoza 2023.

Foto: MUP

Cilj projekta je jačanje kapaciteta udruga uključivanjem zaposlenika, članova, partnerskih organizacija i ostalih suradnika u provedbu aktivnosti obrazovanja i socijalnog uključivanja na području Karlovačke županije, poticanje volonterstva te razvoj dobrog upravljanja u kriznim situacijama s naglaskom na rješavanje problema lokalnih zajednica.

Podršku u provedbi projekta "Učenje-rast-razvoj" dali su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite kroz online edukacije na temu snježnih nevremena i potresa.

Konferencija je održana u organizaciji nositelja projekta Ženske udruge Katarine Josipdol.

U sklopu projekta provedene su mnogobrojne edukacije i osposobljavanja te volonterske akcije pomoći lokalnom stanovništvu kroz koje je zabilježeno više od 500 volonterskih sati. Održana je i pokazna vježba za uključivanje organizacija civilnoga društva u spašavanju izvan urbanih sredina u slučaju poplava „VAL22“ u kojoj je sudjelovalo više od 100 sudionika.

Projekt "Učenje-rast-razvoj" je financiran kroz Europski socijalni fond u sklopu poziva "Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice".