Održana još jedna edukativno-zabavna aktivnost za 350 riječkih učenika

Područni ureda civilne zaštite Rijeka, u suradnji s OŠ „Kantrida“ iz Rijeke, danas 5. travnja 2023., organizirao je edukativno-zabavnu aktivnost za 350 učenika za koje su proveli edukaciju o pravilima i postupanjima uslijed velikih nesreća i katastrofa te ih upoznali s operativnim snagama sustava civilne zaštite

Foto: MUP

Učenicima je održana prezentacija o funkciji i uporabi broja 112, mogućim rizicima od prirodnih i tehnoloških nesreća te kako se treba ponašati i postupati u slučaju pozivanja pomoći i pružanja osobne i uzajamne zaštite. Prezentirana je i zabavno-edukativna igra „Zemlja rizika“, koja je nastala u suradnji s UNICEF-om i čiji je cilj na zanimljiv način djeci objasniti što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda. Kroz još jednu igru, „Ruksak za katastrofe“, djeci je na zanimljiv način objašnjeno što sve treba spremiti u ruksak koji sadrži najnužnije stvari za slučaj katastrofe. U sklopu edukacije održana je i pokazna vježba rada vodiča i potražnog psa s ciljem edukacije o aktivnostima traganja i spašavanja.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sušak, Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko – goranske županije, Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka djeci su prezentirali vozila i opremu, način njene upotrebe u intervencijama te opremu za pružanje prve pomoći.

Kroz projekt „Policajac moj prijatelj“, „Pijane naočale“ i „Elektroničko nasilje“ policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko – goranske djeci su objasnili svoj rad i način na koji im se mogu izravno obratiti za pomoć te ih ukratko educirali o samozaštitnom ponašanju u slučaju nasilja.