Održana još jedna edukativno-zabavna aktivnost za 260 riječkih učenika

Područni ured civilne zaštite Rijeka, u suradnji sa Srednjom talijanskom i Osnovnom školom „Dolac“ iz Rijeke, u utorak, 13. prosinca 2022. godine, organizirao je edukativno-zabavnu aktivnost za 260 učenika za koje su proveli edukaciju o pravilima i postupanjima uslijed velike nesreće ili katastrofe te ih upoznali s operativnim snagama sustava civilne zaštite

Foto: MUP

Edukacijom su obuhvaćeni svi učenici Osnovne škole „Dolac“ te učenici prvih razreda Srednje talijanske škole.

Učenicima je održana prezentacija o funkciji i uporabi jedinstvenog europskog broja  za žurne službe 112 i mogućim rizicima od prirodnih i tehnoloških nesreća, pružanju osobne i uzajamne zaštite, ustroju sustava civilne zaštite u Hrvatskoj kao i o mogućnostima dobrovoljnog sudjelovanja u njemu.
 
U sklopu edukacije održana je i pokazna vježba rada vodiča i potražnog psa s ciljem edukacije o aktivnostima traganja i spašavanja te je prikazana oprema koju koriste vodiči potražnih pasa.
 
Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka učenicima su prezentirali opremu koju koriste u raznim aktivnostima spašavanja ljudi kao i način njene upotrebe, a demonstrirali su i podizanje šatora za formiranje šatorskih naselja.
 
Uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Rijeka i pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka, u ovoj aktivnosti sudjelovali su i djelatnici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko goranske.