Održana edukacija i uvježbavanje povjerenika civilne zaštite i postrojbi civilne zaštite opće namjene

Foto: MUP

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Rijeka i Grada Kastva, 29. veljače održana je, kao već ustaljena godišnja aktivnost ali ujedno i kao radno obilježavanje Mađunarodnog dana civilne zaštite, edukacija i uvježbavanje postrojbi civilne zaštite opće namjene i povjerenika civilne zaštite, za jedinice lokalne samouprave riječkog okružja. Novoj aktivnosti sudjelovali su sa svojim povjerenicima i/ili pripadnicima postrojbi civilne zaštite gradovi Kastav i Opatija, općine Čavle, Jelenje, Kostrena, Lovran, Matulji, Mošćenička Draga i Viškovo.
 
Cilj aktivnosti bio je upoznavanje povjerenika sa njihovom obavezom u sustavu civilne zaštite kao i sa planskom dokumentacijom jedinica lokalne samouprave koje propisuju njihove obveze u sustavu. Osim toga i upoznavanje sa snagama koje sudjeluju u uvježbavanju kao instruktori, njihovim kapacitetima i sposobnostima.
 
Za pripadnike postrojbi civilne zaštite cilj aktivnosti bio je da teoretskim i praktičnim uvježbavanjem steknu dodatna znanja i sposobnosti za sudjelovanje u preventivnim i operativnim aktivnostima, zajedno sa ostalim snagama unutar sustava civilne zaštite.
 
Aktivnost je održana na unutarnjem i vanjskom prostoru Školske sportske dvorane „Matija Katalinić“ u Kastvu, a kao instruktori odnosno edukatori uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Rijeka sudjelovali su i pripadnici Društva Crvenog križa Primorsko–goranske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Rijeka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kastav i specijalističkih postrojbi civilne zaštite Primorsko–goranske županije.
 
Na ovoj aktivnosti sudjelovalo je oko 120 pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite jedinica lokalne područne (regionalne) samouprave, od toga preko 100 pripadnika postrojbi civilne zaštite opće namjene i povjerenika civilne zaštite.